Hoe verloopt een behandeling?

Een behandeling begint met een aantal vragen. Daarna wordt de pols gevoeld. Vervolgens worden naalden gezet (ongeveer 3) of pleistertjes aangebracht op onderarmen of onderbenen. Bij hoog-sensitieve personen en kinderen gebruik ik liever geen naaldjes, maar pleistertjes of crème. Ongeveer 20 minuten mag je rustig liggen om het lichaam de kans te geven te herstellen. Sommige mensen vallen in slaap. Als ik jouw toestemming heb, maak ik in deze tijd contact met jouw bewustzijn op een kwantum-fysische manier. Dit betekent dat ik geen gedachten heb, niets wil bewerkstelligen, alleen maar waarneem tot een nulpunt. In dit nulpunt zijn alle mogelijkheden open, dit zijn er zo’n 40.000. Dit is kwantumfysica. En dit is waarom ik het Bewustzijnsacupunctuur noem.

Veel mensen ervaren dit als een reset.  Wat ik dan zie is: ontspanning. Men is terug in zijn/haar eigen kern.

Eventueel krijg je voedingsadviezen mee om de behandeling te ondersteunen.
De eerste behandeling duurt ongeveer 1½ uur en elke volgende gemiddeld 1 uur.

Na een behandeling

Bij elke behandeling komen afvalstoffen in de bloedbaan. Daarom is het belangrijk na een behandeling veel water of kruidenthee te drinken.
Vooral na een eerste behandeling kan het zijn dat het lichaam veel afvalstoffen naar buiten werkt. Dan kan je uitslag krijgen of hoofdpijn, erg gaan niezen, verkouden worden, je heel moe voelen en soms kun je grieperig worden.
Dit zijn goede tekenen, want het lichaam wil de stoffen die het niet nodig heeft, kwijt. Dit kan een paar uur duren en zelden meer dan een paar dagen. De meeste mensen voelen zich echter alleen maar beter. Een enkeling voelt geen verschil.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Vaak voel je je al meteen na de eerste behandeling beter. Soms zijn er vijf of zes behandelingen nodig om de balans te herstellen. Ook na maanden kun je nog positieve reacties van een behandeling ondervinden.
Door regelmatige behandelingen, leert het lichaam zelf beter in evenwicht te blijven. Daarom kunnen de tussenpozen tussen behandelingen steeds langer worden. Gemiddeld genomen is de tweede behandeling na een week, de derde na twee weken, de vierde na drie weken, enzovoorts.
Dit gebeurt om het lichaam de tijd te geven het nieuwe evenwicht op te pakken. Mensen merken vaak een paar dagen voor een volgende afspraak dat ze er weer aan toe zijn.

Welke klachten kunnen behandeld worden

Skelet en botten: nekpijn, rugklachten, pijnlijke schouders, armen, ellebogen, handen, knieën, enkels, voeten, reumatische aandoeningen, jicht, arthrose, ischias, atlascorrectie zonder manipulatie.

Hoofd: hoofdpijn, duizeligheid, migraine, zwaar gevoel in het hoofd, aangezichtspijn, oorsuizen, oogklachten

Buik: Buikpijn, menstruatieproblemen, incontinentie, impotentie, verzakking, urineweginfectie, blaas-ontsteking, bedplassen, ontstekingen in de darmen zoals ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, KINDERWENS en ondersteuning bij IVF, vruchtbaarheid verbeteren.

Spijsvertering: maagklachten, misselijkheid, obstipatie, diarree, prikkelbare darm syndroom, spastische darm.

Weerstand: verlaagde weerstand, allergieën, bijv. hooikoorts, bronchitis, astma, hyperventilatie, verkoudheid, griep, bijholte- en keelontsteking.

Huid: jeuk, eczeem, psoriasis, gordelroos, droge huid, transpiratieproblemen

Stressgerelateerde klachten: slapeloosheid, vermoeidheid, gespannen gevoel, het niet meer zien zitten, uitputting, burn-out, cvs, angsten, depressieve stemmingen, niet lekker in je vel zitten, down.

Diversen: ADHD, overgangsklachten, verstoorde hormoonhuishouding, etalagebenen, koude ledematen, vochtophoping, posttraumatische dystrofie, pijn tussen de ribben, ondersteuning bij stoppen met roken.

Bij ernstige ziektes, zoals kanker, kan de kwaliteit van leven verbeteren, doordat je meer energie krijgt, de spijsvertering verbetert en de weerstand wordt verhoogd. Ook ondersteunt het andere behandelmethodes, zoals chemokuur en bestraling.

Tsi Mo Acupunctuur volgens Ton van der Molen

Ton van der Molen (1928-2013) was sinds 1967 werkzaam als klassiek acupuncturist. Hij studeerde vanaf 1966 acupunctuur in Nederland (Dick van Buren), Engeland (Prof. J Worsley en Prof. Stemp) en in China (College in Peking). Hij behaalde het Diploma, de Licentie en het Doctoraal Acupunctuur en promoveerde in 1992 tot Master Acupunctuur. In 1987 richtte hij een acupunctuuropleiding op in München en in 1994 een acupunctuuropleiding in Nijmegen. April 2008 is hij gestopt met mensen behandelen. Tot die tijd deed hij elke dag zijn werk met veel plezier.